Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Amikor szembe mész a józan észnek

2019. augusztus 27. 19:08 - Széltoló Varászlo

Széltoló olvas: Geek Bölcsességek

Kocka, Crypto, Gaming

Mi tesz valakit Szélhámossá? Az hogy velem tart és szembe megy a józan észnek? Hogy nem engedi manipulálni magát a világ manipulátorai által? Hogy képes kritikusan gondolkodni, képes a legrosszabbkor a legrosszabb kérdéseket feltenni? Lehet. Nem tudom. Egy dolog azonban valószínű, sőt, majdnem biztos: karakteralkotáskor bőven mérte az INT és a WIS statokat, akár a STR, END, statok kárára is. Ismerjük el, javarészünk szemüveges és nem sok sztorink van arról, hogy kocsmákat vertünk szét puszta kézzel, akkár ingame, akár IRL. Kevés köztünk a favágó, még kevesebb a bányász, de annál több az olyan szakma amiben ilyen vagy olyan formában érintett az informatika, a múvészetek, közgaz, egészségügy, oktatás... szóval ami szellemi munkavégzést igényel. A Szélhámos mindig tud egy odavágó egysorost Piszkos Harrytől, ha vitába keveredik, Sherloki retorikával alázza ellenfelét, nem anyázással és az elolvasott könyveinek listája hosszabb mint az excsajai/expasijai listája.

ÉS VAN BIBLIÁJA!

 

Igen, nem bolondultam meg, csak sikerült birtokba vennem egyet ezek a gyöngyszemek közül. Nem fogod elhinni, három nap alatt faltam végig, zseniális. Modern, blogposztok formájába ágyazott egy-kétoldalas témák minket, kockákat érdeklő témákról.

Az igazság odaát van, Fűszerben nem lehet hiány, Hasta la Vista, Baby, a nagy erővel nagy felelősség jár, Ne ess pánikba, az eszmék golyóállóak... ha ezekből legalább párat felismertél, ÉS TUDOM HOGY FELISMERTÉL, mert itt vagy bazdmeg és ezt a posztot olvasod, akkor neked ez a könyv KELL. Hidd el, hogy kell.

A könyv hat fejezetben beszél önismeretről, a kapcsolatokról, emberségről és emberIségről, a konfliktusokról, a világegyetemről és a jövőről popkulturális referenciákon keresztül, a műveket mintegy integrálja a mi világunkba és igyekszik segítséget, támpontot nyújtani kisseb-nagyobb bajainkban. Azon felül hogy kibaszott szórakoztató, ugye. Először elhiteti velünk hogy mi is érünk annyit mint az a BMWs izompacsirta a szarrászolizott csajaival, majd pedig veszi a fáradtságot és elmagyarázza, hogy melyek azok az aspektusok az életben, amelyekben messze magunk mögött is hagyjuk őt.  Megtanítja hogy jobbak és többek vagyunk mint gondolnánk, hogy az agyunk ereje sokkal nagyobb fegyvertény mint 10 BMWs kigyúrtkopaszállat bicepszkomplexuma. 

Igen, arról is szó esik, hogy kockaként hogyan kell csajozni (ezt szándékosan hagytam a végére, lol)

 

epIlEPSZioLóGUs

 

Olvassatok Szélhámosok, mert olvasni kell és olvasni jó. Tudom hogy a mai Facebookgörgető világban egy tíz mondatnál hosszabb szöveg már riasztó tud lenni, de Ti faszagyerekek vagytok, megeszitek reggelire. Ha az BMWs csávó szét tud verni egy kocsmát, akkor ti meg tudjátok tervezni az új kocsmát, fel tudjátok építeni, működtetni tudjátok és bevételre tudtok szert tenni általa. Nem jobb a világ teremtő oldalán állni, mint a pusztítón?

Gondolkozzatok

Széltoló voltam, a Manaháló legyen Veletek Szélhámosok, aviszlát!

 

PS. Ha valami csoda folytán BMW típusu személygépjármű van a birtokodban, olvass Mercedest, vagy Audit helyette, mindegy...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeltoloblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr415027126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Amikor szembe mész a józan észnek
süti beállítások módosítása