Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Amikor szembe mész a józan észnek

2019. augusztus 03. 20:33 - Széltoló Varászlo

Széltoló olvas: összefoglaló

kripto, kocka

Szevasztok Szélhámosok, ma pár könyvet ajánlanék a figyelmetekbe. 

 

12 Tanösvény

 

Kezdeném is talán azzal, amelyet az Istenek sehogy sem akarnak a birtokomba juttatni. Van ugyanis egy ismerősöm, aki a tanulástréner, magyarán azzal foglalkozik, hogy megtanít tanulni. Hülyeségnek hangzik, igen, de figyelj, elmondom hogy miért nem épületes faszság ez az egész. A mai iskolarendszer arra alapul, hogy a kérdezés pillanatában tudd a választ. Azt senki nem ellenőrzi. hogy a hosszútávú, vagy rövidtávú memóriádból kotortad e ki a választ, az a lényeg hogy kikotortad. Mi ezzel a baj? Csakcsupán annyi, hogy a mai diák/egyetemista/akárkicsoda a vizsgára tanul, nem azért hogy azt a tudást megszerezze, integrálja majd használja. Megvan az ötös, vagy a ZH, vagy akármi, juhé, a faszomat se izgassa tovább a polinomok, vagy az adenozin trifoszfát. Namost, ez az ismerősom, Papp Zoltán, fogta magát és beleszart ebbe a rendszerbe, és Vak Io nevére, nem tudom hogyan, de írt egy könyvet. 

Amennyire értettem, a könyv megtanít tanulni, úgy ahogy egy iskola sem képes. De helyettem, beszéljen ezekről a dolgokról maga a szerző:

12 Tanösvény

 

A Sikeres Kereskedő

 

Tudjuk ugye, hogy a kriptovalutáké a jövő. MIndenki hallott már róluk legalább, hisz tele van vele a tévé meg a zújságok is, még a kilencveb éves öregapám is tudja, hogy a maffijózók meg a migráncsok dolgoznak vele, szóval valami Sejtáni masina köll hogy legyen. Személy szerint belefáradtam, hogy mindenkinek egyenként magyarázzam, hogy nem, nincs ebben semmi ördögi, csak egy új, korszakalkotó technológia, pont mint annakidején volt neked dédi, a televízió. Gondolom nem árulok el senkinek sem semmilyen titkot, hogy bányászgatok is, csak úgy fusiban, mindennemű adókötelezettség nélkül, mert miért ne, ugyebár. Namármost, azzal hogy bányászol, ma, 2019 közepe tájékán, még messze nem vagy kint a vízből, hisz hol vannak már a 17es árak, elolvadtak, mint a tavalyelőtti hó, de szó szerint. Meg kell tanulni ezt a kibányászott termékmorzsalékot a tőzsdéken adni-venni, lehetőleg úgy, hogy még hasznot is generáljanak. És itt jön be a képbe a mai második könyvünk, amit egy másik kedves ismerősöm, remélhetőleg nemsokára maga is Szélhámos, Holló Attila ajánlott figyelmembe.

Nekem mint teljes tőzsdei analfabétának, igencsak hasznos könyv ez, kéremszépen, mert bár igaz hogy a konvencionális tőzsdékről szól (áru és értékpapírok) a mondanivalója és a lényege simán átemelhető a kriptotőzsdék gyakorlatába. Megismerteti az olvasójával a kereskedés alapjait, bemutatja a grafikonok használatát, az indikátorok működését, sz árfolyamok alakulásának alakzatait, sőt, a végén még a nagy titkot is elárulja a szerző, amit itt most persze nem osztok meg... Nem a faszt nem, Szélhámosok, kapaszkodjatok, az a titok, hogy nincs istenekverte titok. Tanulás van, (Dartonra, Papp Zoli, még mindig sajnálom), munka és kitartás van, pszihológia van meg kockázatkezelés ÉS ha göbéd van, 51% százalékos sikerélményed. Hajrá...

 

Terítéken a világegyetem

 

 

Aki régóta velem tart, tudja, hogy tisztelem és becsülöm Neil DeGrasse Tyson munkásságát. Éppezért kaptam kisseb agyfaszt, amikor a könyvét a Tesco polcán láttam meg. Én ballfasz, abban a hitben voltam, hogy ez csak valami nagynehezen beszerezhető, szakirodalmak között túrkáló, dohos pincehelységekben, óriásbogarak közt meglapuló könyvesboltok tudhatják magukénak. Erre belebotlok a Tecsóban, igaz eldugva, a legalsó sor legsarkában, a "Hogyan áldozzunk csirkét kedden", illetve "A Fokhagyma taktikai és stratégiai alkalmazása a vámpírok elleni örök küzdelemben" című iszonyat fontos és érdekfeszítő művek között. 

 

Mondjuk nincs olyan megnyilvánulása az embernek amit ne néztem volna már rongyosra a YouTube-on, de sosem árt ha kézbe véve is olvashatok valamit, ami elrepít a hétköznapok mosogatás és ruhahajtogatás szagú világából oda, ahol az igazán érdekes dolgok történnek. Zseniális témák és magyarázatok, nekünk földi halandóknak. Ellenben, kell hozzá némi előtudás, mert szándékosan nem mentek le ovodás szintre a magyarázatokkal. Például tudni kell hogy az elektron negatív töltésű és hogy az antianyag párja a pozitron, ami, ahogy a neve is mondja potitív töltésű, és egyiküknek sincs semmi köze Data parancsnok pozitronikus agyszerkezetéhez a Star Tekből, mert az egy huszadik dolog. Szóval csak óvatosan, mert a Tudomány Niggere, olyat odamond, hogy elámulsz.

 

EpiLePSziOlÓguS

 

Szélhámosok, bombázzatok bátran a kommentek között, illetve a Facebookon is a véleményekkel, ötletekkel, kritikákkal, mint a Blog, úgy a készülő Irodalmi erőszaktevésem kapcsán is. 

Én még mindig Széltoló vagyok, a Manaháló legyen Veletek, Aviszlát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeltoloblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4814993768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Amikor szembe mész a józan észnek
süti beállítások módosítása