Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Amikor szembe mész a józan észnek

2018. november 26. 19:00 - Széltoló Varászlo

Síri Csend

Crypto, Kocka

Szevasztok Szélhámosok. Ma egy kis tanmesével jövök nektek, értelmezzétek belátás szerint. Előre szólok, sötétebb lesz mint gondolnátok, sötétebb esetleg mint idokolt lenne. De ma ez van terítéken. Szigorúan 18+, abból is csak az állhatatosabbjának!

 

És hullaszag

 

Hallgat az ég és hallgat a pokol. Hallgat az összes sík, legyen anyagi, asztrális, vagy külső szakrális sík. MIndenki hallgat, akinek csak egy iottányi köze is van a kriptovalutákhoz. Egyedül a vészmadarak hangoskodnak, de részemről a varjak marják ki a szmgolyókat a hullájukból, nem érdekelnek. Csendben zajlanak a háttérmunkálatok, mint egy jó színházban. A rendező jó munkát végzett, a közönség nagy része csendes rettegésben van a székébe merevedve. Rémületes dolgoknak volt szemtanúja, a katarzis el is feledtette vele hogy márpedig szinház az egész világ és a világot jelentő deszkákon az igazán fontos események nem a közönség szeme láttára zajlanak, hanem ott, ahova valók is, a háttérben. 

A közönség ül, meredten. Nem hiszi el amit lát. Sokan sokat fizettek hogy bejussanak a műsorra, most rettegnek, nem ezt várták, nem erre fizettek be, nekik nem ezt mondták, a reklám hazudott... A színészek végzik a dolgukat, profi módon játsszák a fekete misét, de a comic relief karaktert kikötözték a sankhoz és pálinkával tömik, hogy ne tudjon színre lépni és feloldani a feszültséget. Most az őrületé a főszerep, most pusztulnia kell a férgesének ízibe, holnap a sírásónak is kellene vennie kenyeret, hát csapjunk oda, gondolják a színészek, hadd legyen agyvérzéscunami a nézőtéren.

Amit nemmellesleg bezártak, hogy azon kevesek, akik le tudták rázni a bénító rettegést és pánikszerűen menekülni próbáltak, azok se hagyhassák el az őrület pandemóniumát. A díszes, könnyed mókát hazudó kulisszák mögött a rendező mosolyog, mesterien vezényli az eseményeket és közben már a kiloccsanó agyvelők szállította bevételt számolja. Most erre van szükség, majd holnapután, miután kiseperték az elhullott féregrágta maradványokat, a megmaradt keménymag meg fogja kapni a könnyed komédiát. Holnapután. Most azonban ölni kell, pusztítani, tizdelni a közönséget. A rendező teszi a dolgát, a színészek is teszik a dolgukat, a közönség is teszi a dolgát:

Meghal

 

Kard álltal vész mind, ki kardot emel. Feketemágia sújt papokra, tudások hordozóira. Olcsó méreg a jussa pékeknek, kovácsoknak és kötél jár az akasztófavirágoknak. Mind elhull a nézőtérről, csak az állhatatosok maradnak meg, ökölbe szorított kézzel, dacolva viharral, őrülettel, nyitott szemmel nézik a körülöttük zajló éber, eleven rémálmot. Tudják hogy véget fog érni, bár nem értik, nem érthetik a rendező tervét. Tudják hogy jobbak mint az aki ordítva rohant a biztonsággal kecsegtető kijárat felé és közben érte a végzet és jobbak mint az aki a székébe meredve pusztult el csöndesen, agonizálva, összepisálva és összeszarva magát. Tudják hogy jobbak és tudják hogy túl fogják élni ezt a pokoljárást és erősebben, bölcsebben fognak kijönni belőle.

Amit nem tudnak, az a rendező terve. A rendező terve pedig, hogy az állhatatos kevesekből, akik túlélik a horrorshowt, azokból fogja faragni az új papokat, tudások hordozóit. Belőlük lesznek majdan az új pékek és kovácsok, kardforgatók. Magjai lesznek egy új világnak, remélhetően jobb világnak.

Ezt a tervet csak a rendező tudja, a színészek esetleg csak sejtik, megtesznek hát mindent, hogy jó legyen a műsor. Hullatni kell őket, ezt mondták fentről, hát hulljanak. Aki nem kitartó, meghal. Ez egy ilyen színház. És színház az egész világ...

EPILepsziolÓGUS

 

Megvagytok még? Minden ok? Akkor jó, túléltétek. A mait. Meglátjuk legközelebb hogy muzsikáltok. Én még mindig Széltoló vagyok, a Manaháló legyen kegyes Hozzátok, aviszlát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeltoloblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4914394694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Amikor szembe mész a józan észnek
süti beállítások módosítása